Informatie Ons team Partners
Co-locatie Dedicated server Email spamfilter Websites
YOKdata
Secundo SoClub SoGolf
YOKdata - veilige online opslag voor bedrijf en particulier!
Sinds 1 oktober 2018 is ons project YOKdata in de lucht.
Met YOKdata bieden we een optimaal beveiligde CLOUD-opslag waarbij bestanden worden versleuteld op basis van een persoonlijke sleutel en daarna in stukken worden worden verdeeld welke op verschillende fysieke servers worden ondergebracht.
Alleen u heeft de sleutel waarmee bestanden weer leesbaar kunnen worden gemaakt!
YOKdata

YOKdata - home


YOKdata - faq


YOKdata - security

YOKdata - een online platform voor cloud storage met maximale beveiliging gebaseerd op blockchain technologie.


Beveiliging van uw data is niet langer een luxe. Met zoveel van uw persoonlijke en mogelijk gevoelige informatie online opgeslagen zijn beveiliging en privacy absoluut noodzakelijk. Maar, juist als we meer en meer online gaan opslaan, horen we steeds vaker over hacks, data diefstal enzovoort. Uw data, zeker uw gevoelige data, is tegenwoordig een primair doelwit voor cybercriminelen en u bent waarschijnlijk niet zo goed beveiligd als u wel denkt!

BLOCKCHAIN TECHNOLOGIE VOOR DATA BEVEILIGING
De Blockchain technologie is een van de belangrijkste technologische doorbraken van deze eeuw. Bitcoin, de eerste Blockchain toepassing, maakt het voor een netwerk van gebruikers mogelijk om transacties te verrichten zonder het vertrouwen van een ander op het netwerk of van een derde partij nodig te hebben. Alles is versleuteld en niemand kan met de Blockchain knoeien zonder dat het door iedereen direct wordt opgemerkt.

Blockchain technologie is nu klaar om gebruikt te worden in gedistribueerde opslag om; 1. De data te versleutelen zodat u de enige bent die het kan lezen. 2. De data te verdelen in stukken. 3. De (stukken) data te verdelen over een netwerk op een manier waarop de data doorlopend beschikbaar is.

WAT IS DE REDEN VAN ONZE BETROKKENHEID
Wij constateerden bij onze klanten de zorgen over de hierboven genoemde beveiliging en zijn in 2017 gaan nadenken over een oplossing. Gebaseerd op het feit dat wij heel veel data opslaan voor onze klanten op onze servers en in onze (business) software, zijn we tot een aantal primaire punten gekomen aan welke onze oplossing zou moeten voldoen;
  • Data zou moeten worden versleuteld met een technologie die echt veilig is en met een sleutel die alleen bekend is bij de eigenaar van de data.
  • Bestanden zouden (na versleuteling) moeten worden verdeeld in stukken om daarna te worden opgeslagen op een veilige en professionele omgeving.
  • Additionele beveiliging moet aanwezig zijn om de data te beschermen tegen hacks, inbreken en (bijvoorbeeld) DDOS-aanvallen.
  • Er moeten backups gemaakt worden van alle data om informatie verlies te voorkomen en om tegen onbeschikbaarheid van opslag systemen te beschermen.
  • Gegeven de huidige wetgeving zouden al onze systemen / servers (en de opgelsagen data) binnen Europa geplaatst moeten zijn.
Met bovenstaande punten in gedachten (en enkele anderen zoals gebruikersomgeving) zijn we gestart met de ontwikkeling van YOKdata.

ONZE OPLOSSING, YOKDATA
Toen we gingen experimenteren met blockchain technologie kwamen we er al snel achter dat de decentrale aanpak hiervan ons in staat zou stellen om een veilige opslagomgeving te realiseren voor vele soorten data. Voor bedrijven opent de blockchain technologie namelijk een wereld van nieuwe mogelijkheden.

"Even the Pentagon already thinks the blockchain technology can be used as cybersecurity shield. Bitcoin and its underlying blockchain have proved to be resilient, and the numerous new blockchain technologies offer even more promise in terms of extensibility and robustness, especially in the field of security."
(bron : Forbes, 21 Augustus 2017, '3 Ways Blockchain Is Revolutionizing Cybersecurity' door Omri Barzilay)

Dus hebben we alles bestudeerd wat we maar konden vinden over de blockchain technologie en gebruiken we het nu voor YOKdata.

Om onze YOKdata opslag te kunnen gebruiken dient u zich allereerst te registreren.
Na registratie krijgt u standaard een GRATIS abonnement met 500Mb opslag capaciteit.

Wanneer u een bestand selecteert voor upload naar onze systemen wordt u gevraagd om een persoonlijke sleutel in te geven waarmee uw data zal worden versleuteld. VERGEET NOOIT DEZE SLEUTEL want zonder die sleutel kunnen wij je data niet meer ontsleutelen!
Wanneer uw bestand (via een veilige SSL-verbinding) is geupload wordt het versleuteld met de door u ingegeven sleutel. Nadat dit is gebeurd wordt het (opnieuw met de hulp van blockchain technologie) in stukken verdeeld en deze stukken zullen dan worden opgeslagen op verschillende systemen verspreid over diverse locaties in Europa.

Wanneer u een bestand wil downloaden vanaf YOKdata wordt u gevraagd naar uw persoonlijke sleutel waarna de stukken van uw bestand zullen worden verzameld, weer aan elkaar geplakt en ontsleuteld.

Middels bovenstaande procedure en de combinatie van versleuteling en verspreiding van data zijn wij er van overtuigd dat we gebruikers van YOKdata een veilige en privacy bestendige opslag kunnen aanbieden!

Meer informatie of registratie via https://www.yokdata.com

User files User profile Leden pagina

USER files

USER profile

USER subscription

Al uw mappen en bestanden overzichtelijk in 1 beeld weergegeven.

Uw profiel gegevens bekijken en simpel aan te passen.

Pas uw abonnement aan al naar gelang uw wensen van het moment.

Een overzicht van al uw opgeslagen bestanden waarin u kunt bladeren. Directe up- en download mogelijk of verzenden naar iemand anders. Middels de dashboard weergave van uw profiel direct alle informatie bij de hand en aan te passen. Keuze uit de 4 verschillende abonnementen. Van FREE tot Expert mogelijk. En met 1 klik aan te passen.

Bedrijf

Diensten

Projecten

Software

Overigen

Contact
Informatie
Ons team
Partners
Co-locatie
Dedicated server
Email spamfilter
Websites
YOKdata
Secundo
SoClub
SoGenTo
SoGolf
Klant dashboard
en
Webmail
(beiden voor klanten)

Voorwaarden

Verwerkersovereenkomst

Algemene Voorwaarden Verwerkersovereenkomst
Privacy verklaring
Klachten kunnen worden ingediend via het klant dashboard. Wij reageren uiterlijk binnen 7 dagen op uw invoer!
©2012 - 2024 Support2U